Massage voor de rijpere huid

Ouderenmassage - zilvermassage

Bot- en spieraandoeningen rondom ons 60e jaar komen vaak voor, de spieren worden slapper en kraakbeen wordt minder en ons onderliggend botweefsel verandert.

Voor iemand bijvoorbeeld met osteoporose, reumatische artritis of osteoartritis is een zachte massage een goede ervaring. Maar ook wanneer prima voelt is een massage heerlijk en goed voor u. De massage wordt voorzichtiger gegeven omdat senioren een wat lossere huidstructuur hebben.

Bij een zestigplusmassage hou ik rekening met de algehele conditie en eventuele bewegingsbeperkingen.  Dat is belangrijk. Daarom stellen we aan de hand van een maatwerkgesprek de massagebehandeling samen. Het accent van de behandeling ligt op de rugzijde van het lichaam.

Wat is verstandig?

Bij signalen zoals spierpijn bij verkoudheid of spierpijn bij griep wordt massage ontraden. Een zestigplusmassage zorgt voor ontspannen spieren, om de bloedsomloop te stimuleren en zorgt voor een herstellend vermogen van het lichaam.

Essentiële oliën

Welke (warme)essentiële oliën worden gebruikt voor een zestigplusmassage? Pro-bodymassage stelt haar massageolie zelf samen door middel van uitgebalanceerde verhoudingen.

Macadamiaolie is een basisolie met als eigenschap dat het essentiële oliën eerder opneemt in de huid.

  • Neroli (oranjebloesem) een zonnige olie voor de rijpere huid en om het innerlijke te verwennen.
  • Ceder Atlas een boom uit het Atlasgebergte brengt een reinigende olie en heeft een heerlijke houtachtige geur.

Bron: Essentiële oliën, Volatile Aromatherapy (Wijhe).

Kortom allemaal ingrediënten voor een verzorgende olie voor een zestigplusmassage van minimaal dertig minuten.

Waarom zilvermassage?

Het blijkt uit ruim 30 Amerikaanse onderzoeken dat massage zorgt voor een betere nachtrust, helpt tegen pijn bij het opstaan, depressie en angststoornissen.

Massage doet meer

Het helpt ook bij depressieve volwassenen doordat er bij aanraking minder van het stresshormoon wordt aangemaakt en juist meer serotonine, het lichaamseigen anti-depressivum. Massage helpt ook bij slaapproblemen en pijnbestrijding.

Aanraken doet goed

Aanraken is even belangrijk als een gezond dieet en lichaamsbeweging. Aanraken is gemakkelijk gezegd, maar probeer het maar eens voor elkaar te krijgen als je er soms helemaal alleen voor staat in het leven.

Mijn insteek bij de behandeling

Masseren doet ik met volle aandacht. En dat merk je. Ik laat mensen zijn zoals ze zijn. De sfeer is heel open en dat ráákt mensen. Het effect daarvan kan onverwacht sterk zijn.

In overleg met u wordt de behandeling gegeven op de massagestoel of massagetafel. Ook massage aan huis is heel goed mogelijk.

Even voorstellen...

Anja van Berckel

Ik ben gefascineerd in soepele spieren en dat iemand prettig en goed in het leven staat. Lekker in z’n vel zit. 

Een aanleiding voor deze passie is mijn deelnames aan wielrentochten rondom Nieuwegein. Ik stel dan mijn spieren op de proef en luister naar mijn body en handel daarnaar.

ProBodyMassage gaat voor puur en bewustzijn: Duurzaam, gifvrij en verantwoord.
Scroll naar boven