Aandacht voor jezelf en je baby

Zwangerschapsmassage

Zwangerschap is een unieke en mooie tijd! De wetenschap dat er in de buik een kindje groeit, geeft een speciaal gevoel. Tijdens de zwangerschap moet er ook van alles geregeld worden: babykamer uitzoeken en eventueel opknappen, geboortekaartjes uitzoeken, zwangerschapsgym, yoga, naar de verloskundige, kortom: druk, druk, druk. En nog eens druk. Het is ook een tijd waarin in een relatief korte periode veel gebeurt in het lichaam. Hormonen veranderen de spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je voor te bereiden op de bevalling.

Wat is er zo bijzonder aan een zwangerschapsmassage?

De zwangerschapsmassage is een weldaad voor moeder en kind. Ik gebruik warme rijstbrandolie, deze olie is non allergisch en er kan o.a. etherische  mandarijnolie  aan worden toegevoegd. De warme olie is nodig zodat er tijdens de massage geen warmte door wrijving kan ontstaan. Wrijving  tijdens de massage herkend het lichaam als koortsachtige verschijnselen waardoor het afweersysteem tijdens de massage gaat werken.

De zwangerschapsmassage voor het gehele lichaam wordt uitgevoerd terwijl je half zittend en half liggend wordt ondersteund door een voedingskussen. Je armen en hoofd worden ondersteund door het kussen. Het voordeel van deze massagemethode is dat je tijdens de behandeling niet hoeft te draaien dat zorgt voor een uurtje rust.

De massagebehandeling begint bij de voeten, daarna de benen, je buik, armen en handen, schouders, gezicht. De diverse lymfeknopen op je lichaam krijgen bijzondere  aandacht. De massage wordt  afgerond met een zacht geurend maskertje voor op je ogen zodat je nog een tijdje kan nagenieten.

Waarom zwangerschapsmassage?

 • De zwangerschapsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijke klachten en emotionele spanningen tijdens de zwangerschap verlichten.
 • Het maakt de spieren soepeler.
 • De ademhaling  wordt dieper. Je gaat weer meer vanuit je basis(buik) ademhalen, waardoor het in je hoofd tot rust komt.
 • Het lichaam herstelt zich tijdens de massage, afvoeren van vocht en afvalstoffen.
 • Door ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.
 • Het werkt kalmerend.
 • Je slaapt beter.
 • Minder rugpijn.
 • Minder aanmaak van stresshormonen.
 • Minder complicaties tijdens de bevalling.
 • Verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar zijn voor moeder en kind.

De Zwangerschapsmassage tijdens de 3 periode van de zwangerschap

1steperiode tot 12 weken

De massage is onder andere gericht op misselijkheid te verminderen.

2de periode 3 maanden tot 6 maanden

De massage is onder andere gericht op eventuele krampen in de benen en slapeloosheid.

3de periode na 6 maanden

De massage is onder andere gericht op totale ontspanning, vooral je bekken, buik, nek, rug, schouders, benen en voeten.

Mijn insteek bij de behandeling

Een zwangerschapsmassage is een weldaad voor moeder én baby en onmisbaar tijdens je zwangerschap. En precies dat wil ik je laten ervaren.

Even voorstellen...

Anja van Berckel

Ik ben gefascineerd in soepele spieren en dat iemand prettig en goed in het leven staat. Lekker in z’n vel zit. 

Een aanleiding voor deze passie is mijn deelnames aan wielrentochten rondom Nieuwegein. Ik stel dan mijn spieren op de proef en luister naar mijn body en handel daarnaar.

ProBodyMassage gaat voor puur en bewustzijn: Duurzaam, gifvrij en verantwoord.
Scroll naar top